Talán már ön is tapasztalta, hogy a keresőkben való előkelő pozíció megszerzéséért egyre erősebb a küzdelem. Éppen ezért érdemes már a domain név megválasztásánál valamit ledolgoznunk a hátrányunkból. Most néhány tanácsot szeretnénk adni a helyes domain név választáshoz.

  1. Talán a legfontosabb szempont, hogy a kulcsszót -ami köré weboldalunkat felépítjük – tartalmazza a domain. Ez jelenleg erősen figylembe vett szempont a google keresőalgoritmusa számára.
  2. Legyen rövid és könnyen megjegyezhető. Ha lehet, akkor 5-8 karakterből álljon. Kerüljük az értelmetlen betűhalmazokat! pl. kzkghi.hu és társai
  3. Ha magyar piacra készül az oldalunk, akkor érdemes .hu-s végződést választanunk, mivel a magyar nyelvűre állított keresőkben ezek előrébb kerülnek. Természetesen, ha foglalt a .hu-s domain név, akkor jöhet a nemzetközi domain név regisztrációja. Amúgy is érdemes legalább a .com-so domaint beregisztrálnunk a magyar mellé, nehogy később meglepetés érjen bennünket.

S akkor most jön az, hogy mi miért nem ilyen domain nevet használunk? Nagyon egyszerű. A tárhely szolgáltatáshoz kapcsolódó domain nevek jórészét domain spekulánsok és a versenytársak már felvásárolták. Így, a fő szempontot követve – miszerint a kulcsszót tartalmazza a választott domain – lett az oldalunk neve tarhelydomain.com. Eredetileg a webtarhelyek.com domain névvel készítettük el az oldalt, de már bebizonyosodott, hogy helyesen választottunk.