Ezt a segédletet azért írtuk, hogy megmutassuk milyen egyszerűen telepíthetesz egy WordPress alapú weboldalt a tárhelyedre a Softaculoust használva a WebHostIcon szerverein. A segédletben leírt példát követve, néhány pillanat múlva egy tökéletesen működő WordPress boldog tulajdonosa leszel.

Legelső lépésként jelentkezz be a tárhelyed adminisztrációs felületére a Directadminba. Ezután keresd meg a Softaculous ikonját a Haladó beállítások (Advanced options) között. Ezt a jobb alsó szekcióban találod a domainnév kiválasztása után.

Kattints a Softaculous ikonjára, amely átirányít arra a felületre, ahonnan a különböző programokat telepítheted. Itt találod a WordPress-t is a Blogok (Blogs) kategóriában.

WordPress telepítés Softaculous -szal

Látnod kell az Telepítés (Install) gombot, amelyel egy alap WordPress oldalt telepíthetsz a tárhelyre. Erre kattints rá bátran.

WordPress telepítés lépései

WordPress telepítés lépései

Végül csak ki kell töltened a szükséges mezőket. Válaszd ki, hogy a tárhelyeden levő domainnevek közül melyikre akarod telepíteni a WordPresst, majd add meg, hogy a gyökér könyvtárhoz képest (In Directory) hova szeretnéd installálni. Ha azt szeretnéd, hogy a domainnév meghívásakor a WordPress töltődjön be, akkor egyszerűen csak töröld ki az almappa nevét „wp” az In Directory mezőből és hagyd üresen.

Megadhatod a WordPress blogod nevét, de nem muszáj, mert ezt később is megteheted.

WordPress telepítés további lépései

WordPress telepítés további lépései

Írd át a bejelentkezési adatokat arra, amire szeretnéd. Különösen figyelj a helyes email cím megadására. Ne felejtd kiválasztani, hogy magyar nyelvű (Hungarian) WordPresst telepíts és kattints az Telepítés (Install) gombra.

WordPress telepítés 3 kattintással

WordPress telepítés 3 kattintással

 

Ezzel készen is vagy! 🙂 Nem maradt más hátra, mint bejelentkezés az admin felületre és az első bejegyzés megírása…

WordPress telepítése 3 kattintással – Oktató videó


null

null
null