Bár a WebHostIcon is rendszeres mentéseket készít a tárhelyekről, ezzel együtt mindenkinek javasoljuk a saját biztonsági másolatok készítését. Ezzel egyrészt megóvhatjuk magunkat egy-egy rossz fejlesztés után az adatvesztéstől, másrészt mindenkinek megnyugtató lehet az, ha a saját otthoni gépére is tud másolatot készíteni a webtárhelye tartalmáról.

Ezen felül a Directadmin tárhelyen elékszített saját mentések visszatöltése is kiválóan és főleg egyszerűen működik.

Biztonsági mentés készítésének lépései

1. Jelentkezz be a tárhely Directadmin felületére, majd válaszd ki a Fiókkezelés szekció Biztonsági mentés/visszaállítás lehetőségét.

Biztonsági mentés készítése a tárhelyen

Biztonsági mentés készítése a tárhelyen

A Biztonsági mentés/visszaállítás menüpont alatt készíthetünk biztonsági mentéseket. Ha szeretnénk, akkor mindenre kiterjedően, ha nem, akkor pedig csak a kiválasztott tartalmakról. Az elkészült mentéseket tárhelyünk főgyökér könyvtárában a backups mappában találjuk meg. Minden esetben javasolt a biztonsági mentés saját számítógépre való lementése, majd törlése (ha jelentős területet foglal erősen ajánlott) a szerverről, ugyanis egy teljes mentés könnyen megduplázhatja (több mentés megsokszorozhatja).  A tárhely használatot és az előfizetett tárhely-csomagot így a legkönnyebb megtölteni, ami miatt kényelmetlenségek (levelezés akadozása, újabb tartalom feltöltésének blokkolása stb.) érhetik az embert.

Figyelem! Kérjük, hogy a biztonsági mentések készítésének időpontját a hajnali vagy késő esti órákra időzítse, ugyanis csúcsidőben jelentős terhelést tud okozni asok apró fájlból álló oldalról készített mentés.

2.  A következő oldalon tudjuk kijelölni, hoyg mit szeretnénk menteni. Az oldal alján lehetőségünk van az elkészített biztonsági mentésből visszaállítani egy korábbi állapotot. A visszaállításnál akárcsak a mentésnél ki tudjuk jelölni, hogy mit állítson vissza rendszer és mi maradjon változatlan. például egy teljes mentésből van lehetőségünk csak az adatbázisok visszaállítására.

 

Biztonsági mentés készítése a tárhelyen

Biztonsági mentés készítése a tárhelyen

Oktató videó a tárhely biztonsági mentésének lépéseiről

[clear]
Előző
Következő