A DirectAdmin egy webalapú adminisztrációs felület, aminek segítségével tárhelyedet közvetlenül, webes felületről üzemeltetheted egy konzol helyett.

A DirectAdmin segítségével a dolgok gyorsabban mennek, és még egy „nem-szakember” számára sem jelenthet gondot a weboldalának üzemeltetése.

Ez a DirectAdmin-segédlet egy gazdag gyűjtemény része lesz, melyet különféle tárhelykezeléssel kapcsolatos segédletek, oktatóvideós anyagok között a WebHostIcon szakemberei készítenek ügyfeleiknek, Neked… Ezekből megtudhatod azt is,  hogyan indítsd el egy weboldalt, hogyan népszerűsítsd azt, és hogy hogyan használhatod a DirectAdmint, a webmail-t, és az FTP-t.

A DirectAdmin nagyon sok funkciót kínál az e-mail fiókok elkészítésétől egészen az aldomainek kezeléséig. Ez a segédlet ezeket a funkciókat mutatja be.

Directadmin tárhely segédletek

Tárhely adminisztrációs felület áttekintése – Ebben a tutoriálból megismerheted a tárhelyed adminisztrációs felületét.

Hogyan töltheted fel a weboldalad a tárhelyre – Ebből a segédletből megtudhatod, miylen a tárhelyed alapértelmezett mappaszerkezete és hogyan töltheted fel az elkészült weboldaladat a tárhelyedre.

E-mail fiók létrehozása Directadmin tárhelyen (+ OKTATÓ VIDEÓ ) –  Lépésről-lépésre megmutatjuk az e-mail cím létrehozásának egyszerű folyamatát a Directadmin tárhely adminisztrációs felületén.

Új domain hozzáadása a tárhelyhez (+ OKTATÓ VIDEÓ ) – Hogyan tudsz további domainneveket hozzáadni a tárhelyedhez.

Adatbázis létrehozás (+ OKTATÓ VIDEÓ ) – Hogyan tudsz adatbázist létrehozni a tárhely adminisztrációs felületén keresztül.

Biztonsági mentés készítése a tárhelyről (+ OKTATÓ VIDEÓ ) – Hogyan készíthetsz teljes mentést a tárhelyedről néhány kattintással és hogyan állíthatod azt vissza.

Időzített feladatok (Cron jobs) beállítása a tárhelyen (+ OKTATÓ VIDEÓ ) – Hogyan állíthatsz be időzített programfuttatásokat a Directadmin tárhelyeden.

A tárhely fájlkezelőjének használata – Nagyban megkönnyíti a tárhely használatot, ha ismered hogyan lehet használni a Directadmin tárhely fájlkezelőjét. Ez a segédlet, ezt hivatott bemutatni.

Aldomain létrehozása a tárhelyen (+ OKTATÓ VIDEÓ ) – Ez a fejezet tartalmazza az aldomainek elkészítéséről, törléséről szóló tudnivalókat, valamint az aldomain-statisztikákat, a logok, hiba-logok használatát aldomainekhez  a Directadmin tárhely adminisztrációs felületén.

Weboldal átirányítás beállítása a tárhely adminisztrációs felületén (+ OKTATÓ VIDEÓ ) – Hogyan irányíthatod át domain nevedet egy másikra.

Domainparkolás beállítása a tárhelyen (+ OKTATÓ VIDEÓ ) – Hogyan adhatod hozzá a tárhelyedhez a nem használt domainneveket.

FTP-fiók létrehozása tárhelyen – oktató videóval (+ OKTATÓ VIDEÓ ) – Hogyan hozhatsz létre új FTP-fiókokat a tárhelyed adminisztrációs felületén 4 lépésben.

Jelszóval védett könyvtárak (+ OKTATÓ VIDEÓ ) – Hogyan védheted le mappáidat jelszóval az illetéktelenek előtt.

phpMyAdmin elérés

Telepített Perl-modulok

E-mail továbbító beállítása

[clear sc_id=”sc1″]