A directadmin beépített fájlkezelője mellyel minden szükséges lépést végre tud hajtani. Tallózhat a mappaszerkezetben, ahol a főgyökérben három fontos mappát talál. Ezek a backups (elkészített mentéseket tartalmazza), imap (a domainekhez tartozó e-mailcímek levelezését találjuk) és a domains (ahol tárhelyünkhöz csatolt domainek külön mappákban találhatóak).

A tárhely fájlkezelőjében a következő opciók találhatóak:

  • Mappa és fájl jogosultságok beállítása, akár rekurzívan. (Engedély beállítása)
  • Tulajdonjog visszavétele (pl. az Apache-tól)
  • Fájlok másolása (Vágólapra)
  • Új könyvtár létrehozása
  • Új fájl létrehozása
  • Fájlok feltöltése (Fájlok feltöltése ebbe a könyvtárba)
  • Vágólapon levő fájlok csomagolása

A tárhely fájlkezelője

Ezt a funkciót szintén a tárhely adminisztrációs felületén keresztül érheted el. Használatához először jelentkezz be a Directadminra, majd keresd meg a Fájlkezelő menüpontot.

Fájlkezelő a tárhelyen

Fájlkezelő a tárhelyen

A kiválasztott domain mappájába lépve(minden domain alatt külön külön) szintén három fontos mappa van. Ezek az awstats (statisztika), logs (a logokról készült utolsó mentések) és a public_html ahová az oldalunkat tudjuk feltölteni, miután az index.html-t kitöröltük. A felületen lehetőségünk van fájlokat és könyvtárakat létrehozni, másolni, áthelyezni, törölni, szerkeszteni és feltölteni is.

A Directadmin tárhely fájlkezelő rendszere

A Directadmin tárhely fájlkezelő rendszere

 

Ha használjuk a Directadmin tárhely a mappa jelszóval történő levédése lehetőséget, akkor látható lesz még egy .htpasswd mappa is. Ha engedélyezett az SSL a tárhelyen, akkor látható még a private_html mappa is.

Lehetőségünk van a mappák átnevezésére, valamint a jelszavas védelem beállítására is.( A jelszó és a név magyar ékezetes karaktert ne tartalmazzon!)

 

A Directadmin tárhely fájlkezelője

A Directadmin tárhely fájlkezelője

A fentiek mellett akár közvetlenül is fel tudunk tölteni fájlokat a tárhely fájlkezelőjének segítségével.

 

Fájlok feltöltése a tárhelyre

Fájlok feltöltése a tárhelyre

[clear]
Előző
Következő