Szeretnénk neketek egy nagyon jól használható honalpépítő alkalmazást bemutatni, amellyet bármikor használhattok a WebHostIconnál levő tárhelyeteken. Ez az alkalmazás az ImpressPages, amely  egy ingyenes tartalom-kezelő rendszer, ami 2009-ben jelent meg, és 2011-be megkapta a Packt Kiadó  „Legígéretesebb Nyílt Forráskódú Projekt” díját.

Az ImpressPages CMS egy olyan tartalom-kezelő rendszer, ami leegyszerűsíti és felgyorsítja az ezzel kapcsolatos teendőket, annyira, hogy egy weboldal kezelése akár a korábbi tempó négyszeresére is gyorsulhat. Az ImpressPages CMS mögött álló technológia képessé tesz olyanoknak is profi módon kezelni a weblapjaikat, akiknek egyébként semmiféle technikai tudásuk nincs ezzel kapcsolatban.

Jellemzői:

 • Egyszerűsített, „fogd meg, és pakold” kezelőfelület
 • tartalomszerkesztés „helyben”
 • SEO-barát URL-ek, meta tag-ek, és oldaltérlép automatikus generálása
 • okos másolás/beillesztés, ami automatikusan szűri a HTML- és CSS-szemetet a másolt tartalmakból
 • többnyelvű oldalak is egyszerűen létrehozhatók és telepíthetők a segítségével

ImpressPages tartalomkezelő rendszer

Nyílt forráskódú és ingyenes

Az ImpressPages CMS egy teljesen ingyenes szoftver. Jogod van akár módosítani is, használhatod akár személyes- vagy kereskedelmi célra is, ha eleget teszel a  GNU GPL licensz kötelezettségeinek.

Felhasználóbarát

Az ImpressPages egy felhasználóbarát szoftver. Eszközeivel rendkívül kényelmessé válik a tartalomkezelés. Az alkalmazás egyik nagy előnye, hogy láthatjuk, hogyan is fog kinézni a weboldal egy-egy szerkesztés, változtatás után. Minden információt közvetlenül a weboldalon adminisztrálhatunk. Semmi szükség rá, hogy  monoton feladatsorokat elvégezzünk. Szövegek, képek, galériák és videók beszúrása mind nagyon egyszerű.

Okos copy & paste

Törli az összes HTML- és CSS-szemetet(tagek, stílusok, stb.), és csak azt hagyja meg, amit vársz, és amire szükség van: félkövér, dőlt, aláhúzott, hivatkozások, listák, bekezdések, sortörések. Az összes stílus automatikusan vált át a weboldalon használt stílusokra.

Akár magadnak is beállíthatod, hogy hogyan működjön.

SEO-barát

A kezdet kezdetén a CMS motorokat úgy feljesztették, hogy szem előtt tartották a keresőoptimalizáláshoz szükséges dolgokat. A rendszer/szoftver ennek a feladatnak a legnagyobb részét automatikusan ellátja: az oldal jobb helyezést fog elérni a keresőmotoroknál.

Az ImpressPages speciális SEO-funkciói:

 • automatikusan generált SEO-barát URL-ek;
 • címnek, kulcsszavaknak, leírások, és az URL-értékek beállítása az egyes oldalakon
 • automatikusan generált oldaltérkép;
 • a tartalom-widgetek kompatibilisek a tartalomra vonatkozó SEO javaslatokkal

Belső linkelés

A belső linkelés nagy egyszerűen van megoldva. Csak nézd meg az oldaltérképet, és kattints arra a lapra, amelyikre szükséged van. A link automatikusan beillesztésre kerül. Ha van linked, akkor a rendszer automatikusan kiválasztja a lapot a listából, és megmutatja, hol van.

Sőt, ha egy lapot máshová helyezel át, az összes rámutató link automatikusan frissülni fog. A belső linkelés ezentúl sima ügy, nincs több nemkívánatos 404-es hibaoldal, ha egy lapot elköltöztetünk.

Egyszerű eszközzel többnyelvű oldal

Az ImagePress CMS rendszerrel gyerekjáték lesz új nyelvet hozzáadni a weboldaladhoz. Csak néhány kattintás – semmi technikai tudás nem szükséges hozzá! – és máris megy minden magától…

Mi több, egy egyszerű látogató esetében megoldható az is, hogy automatikusan átkapcsoljon a böngészőjéhez passzoló nyelvre. Tehát ha a weboldal alapértelmezésben mondjuk francia, egy angolul beszélőt egyből át lehet irányítani az angol verzióra anélkül, hogy észrevenné, vagy neki kellene keresgélnie a nyelvváltás lehetőségét.

Hírlevél

Egy egyszerű mód e-mail címek vagy feliratkozások gyűjtésére, kezelésére. Gyönyörű hírleveleket küldhetünk egyedi stílusban, és simán ágyazhatunk be fényképeket is.

Okos kereső

A ImpressPages CMS keresőmagja Google-mintára készült. Minden lapnak van egyedi értéke az egyes kulcsszavakra. Ennél fogva a legfontosabb tartalom mindig elöl van.

Könnyedén alakíthatod az eredmények kinézetét, akár csoportosíthatod is őket különféle szempontok szerint.

RSS

Olvasóidat értesítheted az új cikkekről RSS-en keresztül is. Bármelyik lapot kiválaszthatjuk, hogy benne legyen az RSS-feed-ben. Lehet több ilyen „feed”ed is, minden menükategóriák egy.
Oldaltérkép

Az ImpressPages tartalomkezelő rendszer automatikusan készíti el az oldaltérképet külön a látogatók, és külön a keresőmotorok számára.

Hibajelentés

A rendszer automatikusan loggol minden eseményt, figyelmeztetést, hibát. A fontos üzeneteket e-mailben megkapja az adminsiztrátor, így te lehetsz az első, aki tud hibás linkekről, vagy ha valami más probléma van az oldalon.

Antispam eszköz

A kapcsolatfelvételi űrlap olyan biztonságos, és olyan egyedi antispam mechanizmussal bír, amit nem tudnak átverni a robotok. Nincs szükség további szűrőkre (chapta, biztonsági kérdések, stb.), ami zavarhatja a felhasználót.

Könnyedén költöztethető weboldalak

Ha meg kell változtatnod az oldalad könyvtárát (demó verzióról élesre váltás esetén pl.), csak mozgasd az összes fájlt az új könytárba, és frissítsd az alap-url-t, és az alap könyvtár-beállításokat, majd ürítsd a böngésződ gyorsítótárát. Minden link és útvonal átírásra kerül, további értesítés nélkül. Az új weboldal másodperceken belül elérhető lesz.

Karbantartási mód

Válts „karbantartás üzemmódra”, és weboldalad nem lesz elérhető a látogatók számára. Bármilyen üzenetet hagyhatsz nekik erre az időre, amit csak szeretné. Barátságos megoldás azokra az esetekre, ha valami komolyabb átalakítás szükséges egy élő weboldal esetében. A látogatók így később visszatérnek, és nem zavarják őket az átalakítás alatti esetleges hibák.

Biztonság

Fokozott biztonsági megoldások őrzik weboldaladat, és tarják távol az ártó kódokat és CSRF-támadásokat.

Widget-ek és elrendezések

A legfontosabb widgetek elkészülnek az alapértelmezett installáláskor:

 •     szöveg
 •     cím
 •     fénykép
 •     fénykép felirattal
 •     galéria
 •     logo-galéria
 •     GY.I.K.
 •     Fájlfeltöltés
 •     Videó
 •     Kapcsolati űrlap szerkeszthető mezőkkel
 •     HTML-kód.

Mindazonáltal minden egyes widget-nek annyi elrendezése lehetséges, amennyire csak szükséged van. Egyszerű, és ugyanaz az adminisztrációs eszköz alkalmas különféle tartalmakat szolgáltatók részére.

Eszköz az oldal adminisztrátori számára

Az ImpressPages tartalomkezelő automatikusan értesíti az oldal adminisztrátorát, ha valamelyik lap vagy link sérült a weboldalon. Minden hibát, figyelmeztetést észlel, és küld az adminnak, így ő már az előtt értesül mindenről, mielőtt komoly gondot okoznának a hibák.

Segítőkész telepítés / frissítés varázslóval

Mint ahogy a rendszer egésze, a telepítés és a frissítés is úgy van kitalálva, hogy a lehető legkevesebb esélyünk legyen összekutyulni a dolgokat. Minden lépés szépen, pontosan le van írva, minden fontos beállítást ellenőriz a rendszer maga is, mielőtt tovább engedne. Nincsenek hosszú, és zavaros readme fájlok. A varázslók úgy készültek, hogy lépésről lépésre vezessen, szinte kézen fogva, kényelmesen, érthetően, hogy könnyedén követhessük az instrukciókat.