A 3-as Joomla egy egyszerű eszközt kínál a bővítményeid (pluginok, modulok, és egyéb összetevők) telepítésére, eltávolítására, és menedzselésére. Először is, kattints a Bővítmények (Extensions) -> Bővítménykezelő (ExtensionManager) linkre, és ezt az oldalt fogod látni:

Joomla 3 kiegészítők menedzselése

Láthatsz több almenüt, amelyek különböző feladatok ellátására hivatottak.

Joomla 3 kiegészítők telepítése

  • Telepítés (Install) – ezen a lapon új kiterjesztéseket (sablonokat, komponenseket, bővítményeket és modulokat) adhatsz hozzá a weboldaladhoz. Egyszerűen csak válaszd ki a szükséges fájlt a helyi gépedről, és nyomd meg az Upload & Install (Feltöltés és telepítés) gombot. A többit a Joomla elintézi..
  • Frissítés (Update) – itt megtalálsz minden információt a Joomla-alkalmazásaid elérhető frissítéseiről. Ha olyan bővítményt használsz, ami a Joomla automatikusan frissít, akkor azt is megtalálod ezen az oldalon.
  • Kezelés (Manage) – ezen a részen kezelheted az összes, korábban feltelepített bővítményedet. Itt tudod őket engedélyezni, letiltani és eltávolítani is.
  • Felfedezés (Discover) – erre a részre azért van szükség, mert néhány bővítmény túl nagy ahhoz, hogy a szabványos felületen keresztül felrakjuk, helyette FTP-n keresztül kell feltölteni a fiókod egyik mappájába. Innen a Discover-ből tudod az ilyen kézzel feltöltött bővítményeket telepíteni az alkalmazásodhoz.
  • Adatbázis (Database) – egyszerű felület, ahol ellenőrizheted, hogy az adatbázisod megfelelően működik-e.
  • Figyelmeztetések (Warnings)- itt fogsz látni minden olyan php- vagy más hibaüzenetet, amit a Joomla működése közben észlel.
  • Nyelvek telepítése (Languages) – ha szeretnéd, hogy az alkalmazásod az alapértelemezettől eltérő nyelven működjön, itt adhatsz hozzá további nyelvi csomagokat az oldaladhoz, és itt tudod engedélyezni is azokat.