Ebben a részben átnézünk néhány lehetőséget a Google Webmestereszközök bal oldali menükínálatából.  Legtöbbjük magától értetődő, úgyhogy mi arról próbálunk több információt nyújtani, hogy hol, és pontosan hogyan érhetsz el bizonyos funkciókat.

  • Ha be szeretnéd állítani, hogy a doaminneved www-vel vagy anélkül jelenjen meg a keresőmotorok eredményeiben, akkor ezt megteheted a Konfiguráció-> Beállítások -> Előnyben részesített domain (Site configuration -> Settings -> Preferred domain) menüben. Itt lehetőséged lesz kiválasztani, hogy az url így jelenjen meg: www.tedomainneved.hu, vagy így: tedomainneved.hu.
  • Az Forgalom résznél találsz különböző részletes információkat az oldaladra vonatkozóan. A leggyakoribb keresési kulcsszavak, lekérdezések, amikre megjelenik az oldalad a találati listában, az oldaladra mutató linkek, kulcsszavak, amikre az oldalad címkézve van, belső linkjeid, és a feliratkozók statisztikái is mind megtalálhatók ezen a részen. Minden alkategória még több információt tartogat az adott témával kapcsolatban.
  • A Google Webmestereszközök egyik nagyon fontos része az Egészség menüpont.. Alapvetően ez az, ami megmutatja, hogy mi a gond az oldallal a feltérképezési statisztikák tekintetében, és azt is, hogy milyen hibákban ütköznek a keresőrobotok a feltérképezés során. Itt fordíts különös figyelmet a Feltérképezési hibák menüpontra és javítsd ki a hibákat a weboldaladon. Ezen kívül javaslatokat is kapsz, hogy hogyan lehetne növelni az indexelést. Nagyon fontos, hogy a feltérképezési folyamat minél kevesebb hibával történjen, és az is, hogy kövesd az előírt HTML-javaslatokat, ha azt szeretnéd, hogy a Google-keresőkben jó helyen rangsoroljanak.

 

[clear]
Előző
Következő