Szeretnénk megkönnyíteni a dolgodat azzal, hogy összeszedtünk néhány hasznos információt a tárhely és domain megrendeléssel kapcsolatban.

Ha még nincs weboldalad

Először is szükséged lesz egy saját domainnévre . A domainnév alapján találják majd meg a weblapodat.

Másodszor egy tárhelyre, ahol a weblapod tárolódik majd és amit a domainneved azonosít.

Harmadszor egy weblapra. Ezt elkészítheted magad, csináltathatod másokkal, vagy használhatod a szervereinken elérhető ingyenes alkalmazásokat, melyekkel profi weblaphoz juthatsz.

Megrendelés

A tárhely- és domain-szolgáltatással kapcsolatos ügyintézések az Ügyfélkapun keresztül lehetségesek. Tehát tárhely, domain VPS vagy szerver hoszting megrendeléseidet itt adhatod le nekünk.

Tárhely rendelés

Válaszd ki a neked tetsző tárhelycsomagot. A tárhely szolgáltatást megrendelés elfogadása után aktiváljuk és azonnal rendelkezésedre bocsátjuk.

Ha csak tárhelyet akarsz rendelni tőlünk mert már van saját domainneved amelyet nem akarsz hozzánk átregisztrálni, úgy a domain szolgáltatódnál be kell állítani a szerverünk ip címét a domain rekordjaihoz vagy át kell állítanod/állíttatnod  a domain névszervereit az általunk megadottra. Ezeket az Új tárhely használatával kapcsolatos információk című levélből megtudhatod.

[note type=”pin” sc_id=”sc1″] Ha kiderül, hogy nagyobb tárhelyre van szükséged, a tárhelycsomag mérete később is bővíthető. Ilyenkor a két csomag közötti árkülönbözetet kell majd csak megfizetned. [/note]

Új .hu domain rendelés

A .hu domaint megrendelés után azonnal lefoglaljuk neked, így más nem tud megelőzni, azonban véglegesen csak a megfelelő dokumentumok beérkezése és a számla rendezése után kerül birtokodba.

Ha csak domain rendelsz nálunk és máshol kívánod használni azt, akkor szükségünk lesz a tárhely ip címére, vagy névszervereinek nevére, hogy oda tudjuk irányítani.

[note type=”tip” sc_id=”sc2″] Ha nem szeretnéd, hogy személyes adataid – a neveden kívül – megjelenjenek a WHOIS publikus információk között, akkor adminisztratív kapcsolattartó személynek megadhatsz minket is! [/note]

.hu domain átregisztráció

Ha szeretnéd ha mi kezelnénk a domainnevedet, akkor a megrendelésnél válaszd a Szeretném, ha átregisztrálná a domain nevemet az WebHostIcon Tárhely- és Domain Szolgáltató Kft. opciót.

Ekkor a domaint – az általad visszaküldött domain regisztrációs nyomtatvány alapján – hivatalosan át fogjuk kérni az Internet Szolgáltatók Tanácsától (ISZT)

 

Tárhely és domain rendelés után

A szolgáltatásunk megrendelése után kaptál tőlünk 3 vagy 4 db e-mailt a következő tárgyakkal:

  • Üdvözöljük – ez tartalmazza az ügyfélkapus belépési adataidat.
  • Díjbekérő – ez tartalmazza a megrendelt szolgáltatásokat és a díjbekérő iktatási számát, amelyet fel kell tüntetned a banki utalásod közleményében.
  • Új tárhely használatával kapcsolatos információk – ebben vannak a Directadmin tárhely belépési adatai, a fő FTP-hozzáférés, a szerver ip, névszerver adatok, ill. egy ideiglenes link, amelyet a domain regisztráció előtt használhatsz weboldalad szerkesztésére.
  • Domain regisztrációs igénylőlap – ezt csak akkor kapod, ha rendeltél új .hu domain regisztrációt, vagy .hu domain átregisztrálást. Ezt kell aláírva visszaküldened szkennelve e-mailben, vagy faxon.

[note type=”tip” sc_id=”sc3″] Ha nem kapnál levelet tőlünk, akkor nézd meg a postafiókod spam mappáját is, mert a sok link miatt odakerülhet levelünk! [/note]

Az Új tárhely használatával kapcsolatos információk című levelünk nagyon fontos, mert ez alapján tudod elkezdeni a munkát a tárhelyed kezelő felületén. Ennek a felületnek Directadmin a neve és így is fogunk rá hivatkozni. Ezen a felületen keresztül tudsz minden olyan beállítást elvégezni, amelyek a tárhely és domain használatával kapcsolatosak.

Domain regisztrációs igénylőlap című levelünk tartalmaz egy csatolt pdf fájlt amelyben a regisztrációnál/átregisztrációnál megadott adatok szerepelnek. Nézd át, ha minden rendben van, akkor aláírva (e-mailben, vagy faxon) küld el nekünk a szükséges csatolmányokkal. Ez alapján tudjuk majd a regisztrációt véglegesíteni.