A mai napon megtörtént az első átállásunk a MySQL 5.5-ös ágra a Rainbow nevű szerverünkön. Ezzel a weboldalak kiszolgálása még gyorsabb lesz. Így már most örülhetnek azok az ügyfeleink, akiknek a tárhely előfizetése ehhez a szerverhez kapcsolódik.

A MySQL 5.5 révén a felhasználók a következő előnyöket élvezhetik:

  • Nagyobb teljesítmény és jobb méretezhetőség: a MySQL adatbázist és az InnoDB tárolási motort is továbbfejlesztették annak érdekében, hogy optimális teljesítményt és méretezhetőséget biztosítsanak a legújabb többprocesszoros és többmagos hardverek és operációs rendszerek használatakor. Mivel az InnoDB már alapértelmezett tárolási motorja a MySQL adatbázisnak, az 5.5 verzió ACID-tranzakciókat, hivatkozási integritást és rendszerleállás utáni helyreállítást is lehetővé tesz.
  • Fokozott rendelkezésre állás: a félig szinkronizált replikáció és a replikációs szívverés révén növelhető a feladatátvétel sebessége és megbízhatósága.
  • Könnyebb kezelhetőség: a továbbfejlesztett index- és táblaparticionálás, a SIGNAL/RESIGNAL utasítások támogatása, valamint az új teljesítménysémával kiegészített, korszerűsített diagnosztika jelentős mértékben javítja a MySQL 5.5 kezelhetőségét.