Viszonylad sokan használják tárhelyükön a népszerű WordPress blogmotort., mely kimondottan jó eredményeket képes produkálni a keresőoptimalizálás területén, hiszen rengeteg hasznos kiegészítővel lehet felvértezni. Ezen kiegészítők közül is az egyik legjobban ajánlott bővítmény az All in One SEO Pack, mellyel egyedi címeket lehet adni a blogbejegyzésekhez, valamint metatageket is. Ezzel jelentősen javíthatjuk oldalunk esélyeit a keresőkben való előkelőbb megjelenéshez.

Másik ilyen plugin, melyet érdemes feltölteni a tárhelyre, a Google XML Sitemaps, mellyel olyan oldaltérképet lehet készíteni, melyeket a két legnagyobb kereső használ. Ezek a sitemap-ok azért jók, mert ha beküldtük őket a Google Webmester Tools-ba, akkor a kereső robot újabb blog bejegyzésről automatikusan értesül így hamarabb indexelődik le.

A harmadik plugin, melyet szinén ajánlatos a feltölteni a tárhelyen lévő oldalunkhoz, az a WordPress Automatic Upgrade, melyel kattintgatva tudjuk oldalunkat az újabb verzióra frissíteni. Ez az automatikus frissítés nem csak a motornál működik, hanem a pluginoknál is! Ezzel lényegesen leegyszerűsödik a munkánk. Nem kell többé a tárhelyen turkálni és fájlokat ide-oda másolni, hiszen elvégzi helyettünk ezeket az automatikus frissítő. Ezt a kiegészítőt egyébként a következő (2.7-es) WordPressbe alapból tevezik beépíteni, hasonlóan az oldaltérképhez.

Tárhely használatot lényegesen megkönnyítik tehát ezek a kiegészítők.