A Softaculous csak olyan alkalmazások frissítésére tudod használni, amit korábban azzal is telepítettél fel. Ha van ilyened, és éppen aktuális is a frissítés, akkor következő lépéseket kell megtenned:

  1. Lépj be a DirectAdmin felületére, és a Haladó beállításoknál keresd a Softaculous Automata Telepítőkészletet;
  2. A jobb felső menüsorból válaszd az “Összes telepítés” (All Installation) gombot, ami úgy néz ki, mint egy kis fa doboz;
  3. Az új oldalon látni fogod a már telepített alkalmazások listáját. Ha van olyan alkalmazásod, amihez a Softacuolous-nak van újabb verziója, akkor a listában fogsz látni mellette két kis kék nyilat formázó ikont. Erre kattints, hogy megtörténjen a frissítés!

Fontos: a frissítésekért a Softaculaos nem vállal felelősséget, ezért annak végrehajtása előtt nagyon ajánljuk egy teljes mentés elkészítését az oldalról.

Néha előfordul, hogy az ilyen Softaculous-frissítések nem sikerülnek különböző okok miatt. Ilyen esetekben vissza kell tölteni a teljes mentést. Használhatod a Softaculous-t is az ilyen típusú mentések elkészítéséhez – erről már korábban írtunk, és a frissítések lapján is találsz részletes instrukciókat ezzel kapcsolatban.

Ha sikerült visszaállítani az oldalt, akkor lehet folytatni a manuális frissítéssel…