Ez egy nyílt forráskódú, Perl-ben írt levelezőlista alkalmazás, ami először 2000-ben jelent meg, akkor még Mojo Mail néven, majd 2003-tól ismerhetjük Dada Mail-ként.

Az alkalmazás segítségével e-mail levelezőlistát üzemeltethetünk, és teljes körű támogatást nyújt egy biztonságos, zárt-körű, feliratkozós rendszerű, tömeges levélküldéshez, miközben az üzeneteket archiválja is, és lehetőséget biztosít a megosztásra többféle módon.

A Dada Mail-t saját tárhelyfiókjában futtatod, így teljes ellenőrzés alatt tarthatod az értékes levelezőlistákat.

„Csináld magad!”- ami ez esetben annyit tesz, hogy a Dada Mail-t kifejezetten kisvállalkozások igényeit szem előtt tartva tervezték, hogy gazdaságos és amellett rendkívül rugalmas megoldást biztosítsanak számukra, amivel elérhetik vásárlóikat, rajongóikat, barátaikat, üzleti partnereiket.

A Dada Mail-hez hozzáférhetsz böngészőn keresztül, ami azt jelenti, hogy bárhol elérheted, ahol van internetkapcsolat: a munkahelyeden, okos telefonodon, iPad-en, vagy bármilyen más gépen útközben…

Az alkalmazáshoz meglehetősen nagy választékban találunk különböző extra-funkciókat is, de akkor járunk a legjobban, ha maradunk az egyszerű változatánál, a „kevesebb több” elvét szem előtt tartva… A Dada Mailt rugalmasnak, bővíthetőnek, és egyszerűen kezelhetőnek fejlesztették, de ezen túl léteznek rendkívül mutatós, azonban annál körülményesebben használható funkciók is. Alapértelmezésben egy teljesen egyszerű levelezőlistát kapsz, amivel azonnal el is kezdheti használni a Dada Mailt az előfizetők örömére…

A Dada Mail úgy van kitalálva, hogy bárki, akinek weboldala van, fel tudja telepíteni, be tudja állítani, és megértse a működését. Emellett azért még „csomagoltak mellé” éppen elég haladó beállítási lehetőséget, hogy a profi felhasználóknak is kedvére tegyenek.
Lényeg, hogy ha életedben már telepítettél egy blogmotort vagy egy egyszerű hirdetőtáblát, akkor a Dada Maillel is meg fogsz birkózni!

A Dada Mail képes bővülni: telepítsd egy teljesen alap tárhelyfiókra, és azonnal el is kezdheted küldözgetni a leveleket. Növekszik a levelezőlista? Egyszerűen – anélkül, hogy lecserélnéd a levelezőlistát üzemeltető alkalmazásodat vagy a tárhelyszolgáltatódat – kapcsolj át egy olyan rendszerre, ahol feltehetőleg nincs korlátozva a levélküldés, mert a Dada Mail-lel ezt is megteheted…

A név nem véletlenül ismerős: a művészeti mozgalom után nevezték el az alkalmazást, ami egy szörnyű történelmi korszak, az első világháború idején bontakozott ki egy maroknyi szabadgondolkodású fiatal személye által, akik hihetetlenül kreatívan, határok nélkül gondolkozva fejezték ki önmagukat.
A Dada dacol a definíciókkal (szándékosan!) – mi sem szeretnénk ennél többet mondani erről az alkalmazásról.. Inkább kíváncsian és izgatottan várjuk, hogy megtudhassuk, hogyan használod Te a Dada Mailt!