Feltételezzük, hogy a tárhely használatához szükséges domain már a birtokában van. Ha ez nem így van, akkor először látogassa meg pl. a Domain regisztrációs oldalunkat egy nemzetközi domain név regisztrálásához, így gyakorlatilag egy napon belül saját nevén használhatja a tárhelyét. Ha mégsem ezt választja, akkor biztosítunk az ön számára egy ideiglenes elérést a tárhelyfiókjához.

Belépés a DirectAdmin felületére

A böngészője címsorába gépelje be azt a domain nevét, melyen a tárhelyés használja. Erről egy értesítő levelet is kellett, hogy kapjon regisztrációjának jóváhagyása után. A domain név után pedig gépelje be a 2222-es portot. (Példa: domain.hu:2222)

Ezzel eljutott a DirectAdmin bejelentkező felületére. Bejelentkezés után első dolga az legyen, hogy a jobb felső sarok környékén megkeresi a Üzenőrendszer (Message System)  menüpontot és rákattintva beállítja azt az e-mail címet, melyet mindig megnéz és előtte a jelölő négyzetet bepipálja (Az összes jegy másolatának küldése e-mailben:).

Támogatói rendszer használata a DirectAdmin tárhelyen

A DirectAdmin jobb felső sarkában levő Üzenőrendszer linkre kattintva jutunk el a belső hibajegy-rendszerhez. Itt lehetőségünk van technikai segíytséget kérni a tárhely használatával kapcsolatban.

Az üzenőrendszer használata:

 1. Jegy létrehozása (Create a Ticket) linkre kattintás.
 2. Sürgősség kiválasztása
  Szintek:

  • Alacsony – a probléma nem túl komoly és nem sürgős a megoldása
  • Közepes – a probléma komoly és minél hamarabbi beavatkozást kíván meg
  • Magas – sürgős beavatkozás szükséges
 3. Tárgymező kitöltése utalva a probléma jellegére
 4. Üzenet megfogalmazása
 5. Mentés gombbal, elküldés.

A hibajegyet lezárjuk, amint sikerült megoldani a problémát. Ha várja az értesítést a válaszról és az nem érkezik meg, akkor válassza a Lezárt jegyek megtekintése opciót.

Jelszócsere

Biztonsági okokból erősen javasoljuk, hogy legalább havi rendszerességgel cserélje le jelszavát. Ezt megteheti a DirectAdmin felületén a Jelszó (Password) menüpontra kattintva.