Hívj minket! +36 30 598 7210|[email protected]

Domain DNS rekordok szerkesztése

A Directadmin tárhely adminisztrációs felületén lehetőséget tudunk biztosítani a domain DNS rekordok szerkesztésére. A DNS-kezelőt kérésre engedélyezzük a tárhelyeken, alapértelmezettkéntz tiltva van. Ennek oka a “balesetek” megelőzése. Így csak akkor kérd, ha valóban tudod mit csinálsz.

A DNS szerkesztőben lehetőséged van új domain rekordok beállítására. Így ha szeretnéd, akkor külső ip címre tudsz irányítani kéréseket. Pl. aldomaint átirányítasz egy másik szerverre. […]

Domain átnevezése Directadminban

Ha szeretnéd átnevezni a tárhelyeden levő egyik domaint, akkor a következőképpen járj el.

Bejelentkezel a tárhelyed adminisztrációs felületére, majd ha több domainneved is van, akkor az egyik nevére rákattintasz. Ezután megkeresed a Domainkezelés szekcióban a Domianbeállítás ikont.

Kattints a Domian megváltoztatása ikonra.

Válaszd ki a legördülő listából azt a domaint, amelyik nevét meg akarod változtatni és a […]

Hogyan módosíthatod a domain DNS-rekordjait

Újabb cikkel bővült a Directatdmin tárhely használatát bemutató tudástár gyűjteményünk. Az új bejegyzésben bemutatjuk, hogyan módosíthatod a domain DNS-rekordjait a tárhelyed adminisztrációs felületén keresztül.
Fontos tudnod, hogy DNS-rekordok módosításának lehetőségét külön kell kérned az ügyfélszolgálatunkon, vagy a domain regisztráció során is kérheted a DNS (Domainnév kezelő rendszer) opcióval.
Itt tudod elolvasni a Domain DNS rekordok szerkesztése című cikket.

Tárhely jelszó változtatása – Directadmin tárhely használata 5.

Biztonsági okokból javasolt, hogy időnként megváltoztassa a tárhely adminisztrációs felületének (Directadmin) jelszavát, ami egyben a fő FTP jelszó is.

Jelszóváltoztatás: itt van lehetőségünk a tárhely kapcsolódó jelszavaink megváltoztatására. A megváltoztatáshoz csak a régi jelszóra van szükségünk és lehetőség van generálni is egyet.

[…]

Tárhely- és weboldal statisztika, tárhely adatok – Directadmin tárhely használata 3.

Ezt a felületet a Directadmin Fiókkezelés szekciójában a Tárhely áttekintés/Statisztika Log-ok menüpontjában érhetjük el.

Statisztika, tárhely adatok: a statisztika résznél az adatok mindig megabájtban/MB/ vannak megadva. Egy Gigabyte az 1024Mb-nak felel meg. Két különböző oszlopban láthatóak az adatok. Az egyik az aktuális használatot mutatja, melyet naponta egyszer frissítünk, azonban kézzel is lehet frissíteni, míg a másik a […]